Često postavljena pitanja

Uvijek tu za sva vaša pitanja!

+
MY-OPG je internet aplikacija koja omogućava bezbrižno upravljanje vašim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom, udrugom ili obrtom. Kroz MY-OPG možete unositi ulazne i izlazne račune, slati ponude, povezati vašu banku. Više detalja o tome što vam sve My-OPG nudi pročitajte ovdje.
+
MY-OPG je aplikacija idealna za sve vlasnike obiteljskih gospodarstava, udruga, obrtnika koji žele unaprijediti svoje poslovanje korištenjem tehnologije.
+
MY-OPG pretplatu možete plaćati Maestro, Mastercard, AMEX ili Visa karticom. Nakon što aktivirate pretplatu, MY-OPG će svakih mjesec dana automatski teretiti vašu karticu prema odabranoj pretplati. Ukoliko vam više odgovara jednokratno plaćanje, možete odabrati godišnju MY-OPG pretplatu i ostvariti 10% popusta. Stanje i iznos vaše pretplate možete pogledati kad god poželite na svom MY-OPG računu.
+
Registracija je besplatna za sve i nemamo posebnih uvjeta. Na registraciju će te potrošiti doslovno 30 sekundi i nakon primitka e-maila s potvrdom možete početi koristiti sustav. Kliknite ovdje kako bi otvorili besplatni korisnički račun.
+
Aktivacija MY-OPG pretplate je jednostavan proces. Kliknite na izbornik Pretplata te odaberite Vašu pretplatu. Prije aktivacije pretplate unosite svoje osobne podatke ili podatke firme na koju će glasiti računi za MY-OPG pretplatu u sekciji Postavke, te ne zaboravite unijeti Metodu plaćanja.
+
MY-OPG pretplata nema ugovorne obveze, te ju možete otkazati u bilo kojem trenutku. Deaktivacijom pretplate trenutno zaustavljate daljnju naplatu, ali i pristup svojem MY-OPG računu, stoga preporučujemo da prije otkazivanja pretplate kontaktirate našu korisničku podršku kako bismo provjerili jeste li spremili sve što vam je potrebno, i otkazali konekcije s prodajnim kanalima.
+
Za aktivaciju My-OPG-a potrebno vam je računalo i nekoliko minuta vašeg vremena kako biste kreirali svoj MY-OPG račun i postavili svoje podatke u aplikaciji. MY-OPG je Cloud aplikacija stoga nije potrebna nikakva instalacija, već ga možete koristiti s bilo kojeg računala ili mobitela.
+
Više je načina kojima osiguravamo da su vaši podaci sigurno pohranjeni, ovo su samo neki od njih: Pohrana u Cloud bazi podataka – vaši podaci iz MY-OPG čuvaju se u Google Cloud bazi koja je enkriptirana i usklađena s GDPR i PCI regulacijama o zaštiti podataka, a svaki pristup bazi se bilježi. Lozinka – vaša lozinka je znana samo vama i nikome više. Čak i kad je vašim objektom upravlja više osoba, svatko može koristiti svoj vlastiti email i lozinku za pristup MY-OPG računu. Za više informacija o tome kako upravljamo vašim podacima, molimo pogledajte naš Pravilnik o Privatnosti Podataka.
+
MY-OPG sučelje dostupno je na dva jezika: Hrvatski i Engleski. Jezik sučelja lako možete podesiti kroz vaš MY-OPG račun odlaskom na Jezik sučelja. MY-OPG Upute za korištenje dostupne su na hrvatskom I engleskom jeziku. MY-OPG korisnička podrška je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku, iako ćemo korisnicima koji koriste druge jezike, uvijek pokušati pomoći i odgovoriti na njihovom jeziku uz korištenje prevoditeljskih alata.
+
Najbrži i najlakši način za kontaktiranje korisničke podrške je kroz integriranu Chat aplikaciju koju otvarate klikom na ikonu chata koja se nalazi dolje u desnom kutu vašeg MY-OPG sučelja. Naš tim dostupan je od ponedjeljka do subote od 08:00 do 16:00, a izvan tog perioda odgovore na pitanja možete potražiti u uputama za korištenje.
+
Da, program je dostupan 24 sata na dan sve dane u tjednu.
+
MY-OPG je internetski poslovni program što znači da nije instaliran na računalo, već na udaljenom internetskom serveru kojemu korisnik pristupa putem interneta. Kod korisnika nisu potrebne nikakve nadogradnje i odražavanje programa. Ako se korisniku pokvari računalo, on može pristupiti podacima s bilo kojeg drugog računala i odmah nastaviti s poslom.
+
Da, ponuditelj programa cijelo se vrijeme brine za zakonske promjene i ažurnost promjenjivih podataka za obračune koji su uvijek pravovremeno uneseni. Uz nadogradnje koje određuje zakonodavstvo, ponuditelj dodaje brojne nove funkcionalnosti s novim verzijama. Ponekad je pristup nakratko prekinut zbog održavanja servera, a to se radi noću, a korisnici su pravovremeno obavjiešteni o prekidu.
+
Ne, u cijenu uporabe programa uključene su sve sadržajne nadogradnje na server ponuditelja, a korisnik ne treba brinuti oko nadogradnje. Korisnik svakom prijavom u program pristupa posljednjoj inačici programa.
+
Za korištenje MY-OPG ne trebate opremu s visokim performansama. Podržani preglednici: • Internet Explorer 9 ili noviji • Mozilla Firefox • Google Chrome Druga programska oprema • instalirana zadnja verzija Adobe Acrobat Reader sa postavljenim svim ažuriranjima • Instaliran Microsoft Excel 2003 ili noviji (za čitanje i uređivanje preuzimanja u Excel) Ostalo • Brzi pristup internetu (npr. ADSL) sa širinom pojasa u smjeru korisnika barem 1024kb / s (slobodan za rad s minimaxom)
+
Da, program je idealan za rad na više lokacija jer samo treba računalo koje ima pristup internetu i instalirati certifikat. Svojim podacima možete pristupati od bilo kuda i uvijek imate ažuran pregled.
+
Ne, pristup svim uputama, primjerima i čestim pitanjima te mogućnost slanja zahtjeva za pomoć iz programa su besplatni. Besplatna pomoć odnosi na rad s programom, a ne na računovodstvena i porezna pitanja.
+
Da! MY-OPG web mobilna aplikacija dostupna je za iOS i Android uređaje. Mobilna aplikacija omogućava brz pristup svim funkcionalnostima programa.

Prijavi se na MY-OPG newsletter

i primaj mjesečne računovodstvene savjete!

Unesite Vašu Email adresu